Erste Schritte

Želiš prenehati kaditi s pomočjo elektronske cigarete, vendar se sprašuješ katera naprava bi bila najbolj primerna zate in za tvoje kadilske navade? Kaj vse potrebuješ? Katere e-tekočine? Koliko nikotina?

Elektronska cigareta je sestavljena iz baterije in rezervoarja, v katerega nalijemo e-tekočino. Med njimi ločimo dve vrsti naprav, ki podpirata dva načina vejpanja.

  • MTL (Mouth To Lung – Usta v pljuča) – Način vejpanja, ki simulira kajenje klasične tobačne cigarete. MTL so naprave z manjšim pretokom zraka. Priporočljiv in primeren način za začetne uporabnike, namenjen prenehanju uporabe klasične tobačne cigarete.
  • DLI (Direct Lung Inhale – Neposredni poteg v pljuča) – Način vejpanja, ki simulira kajenje vodne pipe – Shishe. DLI so naprave z večjim pretokom zraka. Primeren način za izkušene uporabnike.

Pri izbiri prve naprave je pomembno upoštevati način uporabe, kapaciteto rezervoarja ter kapaciteto baterije. Priporočljivo je imeti baterijo, ki uporabniku omogoča celodnevno uporabo.

Za začetnike, ki želijo prenehati kaditi klasične tobačne produkte, je priporočljiva uporaba MTL naprav.

STICK KOMPLETI

Stick naprave v kompletu so naprave v obliki pisala. Te nimajo možnosti reguliranja napetosti, moči ali temperature. Delujejo na konstantni izhodni napetosti. Stick naprave so po navadi združljive samo z rezervoarjem, ki je priložen v kompletu. Primerne so za enostavno uporabo.

MOD KOMPLETI

MOD naprave v kompletu so naprave v obliki škatlice. Te imajo možnost reguliranja napetosti, moči ali temperature. Delujejo na regulirani izhodni napetosti. MOD naprave v kompletu spadajo med modularne naprave, kar pomeni, da lahko rezervoar (zgornji del kompleta) ter MOD (spodnji del naprave) poljubno kombiniramo z drugimi. MOD naprave so združljive z vsemi rezervoarji, ki uporabljajo standard navoj 510.

E-TEKOČINA

Za začetnega uporabnika je priporočena uporaba e-tekočin z okusom tobaka, saj je človeško telo pri opustitvi kajenja klasične tobačne cigarete navajeno na okus tobaka. Uporaba e-tekočine z okusom tobaka je priporočena, dokler se telo ne navadi na elektronsko cigareto, kar lahko traja kakšen mesec ali dva.

Raven nikotina je odvisna od uporabnikove navade ter naprave. Vsebnost nikotina v e-tekočinah se meri na mililiter tekočine, v klasični tobačni cigareti pa na en tobačni zvitek. Raven nikotina v klasičnih tobačnih produktih torej ni enaka ravni nikotina v e-tekočinah. Stopnje nikotina, ki so na voljo: 0mg, 3mg, 6mg, 9mg, 12mg ali 18mg.

Potrebuješ pomoč z izdelkom ali želiš nasvet v zvezi z njegovo uporabo? Za vsa vprašanja povezana z izdelki in njihovo uporabo smo ti na razpolago preko telefona ali elektronske pošte.

Veseli bomo tudi vseh vprašanj o raziskavah na temo elektronskih cigaret, kot tudi na temo opuščanja kajenja. Večji del ekipe, ki sestavlja podjetje Q Vapehouse d.o.o. ter blagovno znamko Q Vapehouse predstavljamo nekdanji kadilci (nekateri smo kadili tudi 25 in več let), zato ti bomo z veseljem poskušali odgovoriti ali poiskati odgovor ter ti pomagali opustiti tobak!

Za pomoč v slovenskem jeziku, lahko pokličeš naše prijatelje v trgovinah Q Vapehouse v Sloveniji (pon – pet od 9:00 do 19:00).

05 91 77 777

ali nam pošlji elektronsko pošto na

[email protected]

Za pomoč v slovenskem jeziku, lahko pokličeš naše prijatelje v trgovinah Q Vapehouse v Sloveniji (pon – pet od 9:00 do 19:00).

05 91 77 777

ali nam pošlji elektronsko pošto na

[email protected]

V primeru, da si želiš izdelek ogledati v živo, preden se odločiš za nakup v naši spletni trgovini, smo s podjetjem MBTA d.o.o. dogovorili, da vam bodo pomagali v Q Vapehouse poslovalnicah v Sloveniji. Z veseljem ti bodo pokazali in ti dali več informacij o izdelkih, ki te zanimajo. Na spletni strani podjetja MBTA d.o.o. te čakajo tudi aktualne informacije iz sveta elektronskih cigaret.